Peter MMXX 05.04.2024 23:03 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

"KDE SME TERAZ?

Po dvoch mesiacoch strávených v Rusku, vrátane dvoch ciest do Donbasu, mi dovoľte ponúknuť realistické hodnotenie zástupnej vojny medzi NATO a Ruskom, založené na mnohých podrobných rozhovoroch so serióznymi aktérmi vrátane veliteľov na mieste.

Rusko de facto vyľudňuje Ukrajinu od neonacistov/kriptonacistov všetkého druhu. To bol od začiatku jeden z cieľov SMO spolu s demilitarizáciou.

Konečný cieľ zostáva rovnaký: to, čo zostane z Ukrajiny, musí byť neutrálny štát bez NATO.

Nejde o získanie kontroly nad územím. Rusko už má oveľa väčšie územie, než je schopné rozvíjať - túto otázku som podrobne prediskutoval s ľuďmi z rôznych oblastí (túžim ísť na Kamčatku, Altaj, Burjatsko, Jamal...).

Kremeľ/Rada bezpečnosti má jasnú stratégiu: terorizmus - proti civilnému obyvateľstvu a infraštruktúre - ich NEDONÚTI odchýliť sa od stratégie.  

USUKEU - skratka pre NATOstan - a ich ukrajinské bábky v Kyjeve sú každou sekundou zúfalejšie. Ich preferovanou stratégiou je odteraz teror.

Existuje možnosť ďalšieho útoku na Krymský most, ako už povedal Budanov, nehovoriac o útokoch na civilistov v Petrohrade a Moskve.

Pán 87 % má ľudový mandát na to, aby urobil všetko, čo je potrebné. V závislosti od eskalácie teroru by sa trest mohol vymknúť spod kontroly a dosiahnuť skutočnú diaľnicu do pekla. Alebo nie.  

Briti budú naďalej posadnutí potopením čo najväčšieho počtu čiernomorských lodí pomocou dronov a riadených striel. Informácie o cieľoch pochádzajú zo špionážnych lietadiel USUK so sídlom v Rumunsku. Rusko sa zatiaľ "neutralizuje".  

Drony/rakety/HIMARS ničia rafinérie hlboko vo vnútri Ruska, decimujú čiernomorskú flotilu a neustále ničia bojové vozidlá. NATO má v niektorých kľúčových oblastiach technologickú výhodu nad Ruskom - preto sa zástupná vojna vlečie.

Zástupná vojna sa bude naďalej ťahať, pretože Rusko ešte nemá všetko, čo je potrebné na to, aby vyradilo Američanov a NATO z hry. Jedinou istotou je, že dôjde k ďalším "prekvapeniam" asymetrickej vojny.  

CIA/MI6 bude naďalej tkať svoju teroristickú architektúru prostredníctvom najrôznejších proxy - a nielen ISIS-K.  

Nič nenasvedčuje tomu, že by Moskva plánovala priamy protiútok. To by totiž znamenalo otvorenú a horúcu vojnu medzi Ruskom a NATO.

To všetko vysvetľuje súčasnú, síce rozčuľujúcu stratégiu Ruska. Mlynček na mlyn pozdĺž frontovej línie. Minimálne ruské straty. Podrobným cieľom je vyradiť prakticky celú ukrajinskú elektrickú infraštruktúru. De-militarizácia - ktorá určite prebieha - však musí nakoniec dospieť do štádia dekapitácie režimu.

Následok bude nevyhnutný: bezpodmienečná kapitulácia. Pre Moskvu neexistuje iný možný scenár.

Ku koncu hry Rusko nebude žiadať o "rokovania".

Podstata veci bola stanovená v návrhu zmluvy o "nedeliteľnosti bezpečnosti" z decembra 2021, ktorý Američania sotva čítali a určite mu nerozumeli.  

Medveď môže počkať. Je tam všetko. Bude záležať na hegemónovi, či sa konečne rozhodne sadnúť si za stôl. Skôr než bude úplne ponížený, skôr či neskôr, hrôza či nehrôza, v čiernej krajine Novorossija.

Pepe Escobar

Link: https://t.me/rocknrollgeopolitics/10873

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.