Kaktus 10.04.2024 07:57 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

https://www.infovojna.bz/article/video-ukrajina-prave-vyhlasila-totalni-mobilizaci

Údajně...

Ukrajina právě vyhlásila totální mobilizaci. Vrchní velitel pozemních sil prohlásil, že mobilizaci se nevyhne žádný Ukrajinec. Ukrajinské úřady začnou vydávat mezinárodní zatykače na ukrajinské vysokoškoláky v cizině

No nevím - to bude asi Zelé potřebovat 2 armády. Jedna bude bojovat na frontě a druhá chytat lidi. A to ještě před cca měsícem se mluvilo o demobilizaci - hle, zase figl a podvod.


Zatímco ukrogenerálové jsou hromadně prohlášování za neschopné služby...přirozeně...přece nezdechnou na frontě..

Bývalá šéfka zdravotnických sil AFU Teťjana Ostaščenko, stejně jako Zalužnyj, ze zdravotních důvodů odstoupila z vojenské služby a byla vyřazena z vojenské evidence, uvedlo ministerstvo obrany.

"Rozkazem ministra obrany ze dne 10. února 2024 byla generálmajorka zdravotnické služby Taťjana Ostaščenko ze zdravotních důvodů propuštěna z vojenské služby. Podkladem pro propuštění bylo vojenskou lékařskou komisí vydané potvrzení o nemoci Taťjany Ostaščenko se závěrem o její nezpůsobilosti k vojenské službě s vyřazením z vojenské evidence", - uvádí se ve zprávě.

To znamená, že Ostaščenko odešla z armády dva měsíce po své výpovědi.

Připomeňme, že prostřednictvím VVK byli z armády propuštěni (https://t.me/stranaua/146342) také exnáčelník generálního štábu Zalužnyj a exnáčelník generálního štábu Šaptala.


O tom, jak Zalužného rezignace ovlivnila politickou situaci, jsme psali zde (https://t.me/stranaua/148540).

https://t.me/stranaua/150112

Jakási "generálská epidemie" kosí řady ukrajinských ozbrojených sil 

Rozumíme tomu tak, že všichni generálové ze Zalužného týmu (stejně jako on sám) byli náhle uznáni za nemocné do té míry, že jsou nejen propuštěni z AFU, ale dokonce vyřazeni z vojenské evidence 

Nyní "epidemii" podlehla i bývalá hlavní armádní lékařka generálmajorka Taťjana Ostapenko.

Něco tu není v pořádku. Seriál pokračuje

https://t.me/ZeRada1/19082

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.