Ferry 02.07.2022 22:37 Zobraziť v diskusii

Re: Hladomor - nástroj depopulace a přidružené ideologie

Člověk je na planetě Zemi desetitisíce let. Ale jenom 12 tisíc let (více, nebo mně) se věnuje zemědělství.

Pred 10 tis rokmi pravdepodobne ešte na zemi existovali dinosaury, iná fauna a flóra akú tu máme teraz. Raz keď som počúval Sidorova, tak on spomínal, že Slovania v minulosti robili chlieb lyka cédrového stromu a existovalo nespočetné množstvo strukovín s obsahom bielkovín. Dneska máme fazuľu a ešte pár a koniec. Na takej báze sa veru nedá existovať, preto ľudia jedia mäso. Chcelo by to začať výskum šľachtenia nových druhov strukovín ako zdroj obživy pre človeka. Áno zelené tiež veľa človek konzumovať nemôže, pretože jeho trávenie nie je prispôsibené na odbúravanie toxínov zo zeleného. Napríklad taká krava po obede, kedy trávi ešte raz čo napásla do obedu, dostáva také dávky toxínov z trávy, že človeka by taká dávka zabila. Ale ku konzumácii mäsa je aj jedna podstatná otázka: "Prečo je potom nevhodné konzumovať mäso koprofágov, psov a iných mäsožravcov?" Pretože je otrávené. A čím je otrávené? Jednak pri trávení mäsa vzniká v tele tona toxínov a ďalší problém je informačná stopa v mäse. Krásne to vidím na sebe. Prídem k rodičom na víkend. Jedlo samozrejme tona mäsa + nejaký knedlík. Nič zelené, nič surové, nič zdravé. Ako prvé sa tak po 3 dňoch osypem s kadejkými vyrážkami. Telo začne cez pokožku pučiť preč toxíny z trávenia mäsa. A mám pár kolegov, ktorí z pojedania mäsa majú pravidelne zápchu. Ako druhé je problém varenia mäsa. Mama varí mäso, ktoré máme z domácej svine a to pri varení tak smrdí, že sa to niekedy ani vydržať nedá. Niekedy dokonca aj pri konzumácii cítim ten puch. Presne viem, ktoré mäso je domáce a ktoré mama kúpila z obchodu. To domáce nie je odvetrané a cítim ho. A tiež foter sa za 30 rokov nenaučil zabíjať sviňu bezbolestne, stále ju ťaháme z chlieva, tá kvičí, potom ju strelí, tá sa tam metá ešte 10 min - tjs organizmus svine napumpuje do mäsa toľko adrenalínu a stresového hormónu, že to mäso je OTRÁVENÉ. Pár hodín po konzumácii takého mäsa hneď začnem cítiť nekľud. A odkiaľ nekľud, veď som sa "fajne najedol" nie? No práveže nie ..... Ale aj keby bolo to zviera zabité bezbolestne, tak podľa mňa organizmus zvieraťa tam stále napumpuje stresové hormóny + informačná zložka.
Ja chápem stravovanie tak, že môže prebiehať ako už bolo spomínané na princípe fermentácie alebo na princípe hniloby. Všetky mäsožravce v prírode majú krátky tráviaci trakt. Takže mäso ktoré zjedia je z nich dosť rýchlo vonku. Síce aj tak im to spraví šok - viď levy vyvalené po "výdatnom obede". Sú otrávené. Spotrebúvajú viac energie na trávenie mäsa ako im samotné mäso dodáva. U človeka sa mäso z tela tak skoro preč nedostane a začína proces hnilobný.
V prípade pojedania ovocia, strukovín a zeleniny ako to ľudom ukázal Stvoriteľ, sa do dlhého tráviaceho traktu človeka dostane ovocie ..... a to má tendenciu nie hniť ale fermentovať. Takže dlhý tráviaci trakt je schopný plne spracovať takéto jedlo, bez vedľajších problémov. Ba čo viac. Pri procese fermentácie, si človek dokáže v zažívacom trakte vytvoriť aj látky, ktoré potravou nepríma. Ide o funkciu kvasiniek, ktoré sa pri procese fermentácie dávajú do pohybu.
Skopírované z wikipedie
Kvasinky sú pomerne málo využívané pre potravinárske účely ako zdroj bielkovín a iných biologicky cenných látok. Majú bohatý obsah dobre stráviteľných bielkovín (okolo 40%), cukrov a hlavne komplexu vitamínu B, čo platí zvlášť pre pivovarské kvasinky. Pozrime sa, takže človek môže prímať bielkoviny nie len vo forme mäsa ale aj vo forme kvasiniek, ktoré si bude sám pestovať v dlhom tráviacom trakte! (A to nie len bielkoviny ale aj kadejaké ďalšie vitamíny!)
Pri hnilobnom procese sa používajú pri transformačnom procese huby iného typu (nie kvasinky), tie nefermentujú ale rozkladajú a hnilobné huby obsahujú tony toxínov.
Si to môžeme predstavit takto
Keď zjem 2 jablká + zeleninový šalát + fazuľový prívarok, tak to všetko začne fermnetovať, pretože v tráviacej sústave je teplo, kvasinky z jabĺk + ďalšie veci čo sme do seba nahádzali.
Keď zjem hranolky, s kečupom a mäsom, tak to všetko začne hniť, pretože ani jedna tá igrediencia prirodzene nefermentuje (nekvasí), do všetkého sa chytí pleseň. A pestovať v sebe pleseň to nie je nič zdravé. Som pestoval dlhú dobu a výsledok je len oslabená imunita, nekonečné choroby, pokazené zuby, zahlieňovanie + biely jayzk!
Áno počul som aj o spôsobe prípravy mäsa kvasením, tjs niekto múdry chápal, ako ľudskeé telo spracúvava jedlo a tak predpripravil mäso do formy vhodnej pre ľudské telo. Ale to je také okrajové v našej spoločnosti. Napríklad rôzne zvaináče, tresky a podobne fungujú na takomto princípe ... preto sú "kvaššne".
Tiež dodám "An apple a day keeps doctor away" jedno jablko denne bude stále od vás držať doktorov naďaleko. Prečo? Pretože už jedno jablko denne začne štartovať v tráviacom trakte proces fermentačný. A teraz si zoberte do úvahy - 100 g jablka + pol litra vody .... tak to je poriadna fermentačná zmes ... a ak do nej nahádžete aj trochu mäsa, tak to mäso nebude hniť, pretože hnilobné huby budú v menšine. V takom prípade aj mäso začne v táviacom trakte fermentovať. (Samozrejme to platí pre malú davku mäsa dajme tomu 100 g v surovom stave). K tomu isto pridáte aj nejakú zeleninu + zemiak, a už sa môže započať fermentačný proces. Ak však ovocie vynecháte, tak trávenie nemá čím začať fermentovanie a po čase sa započne hnilobný proces. Potom človek smrdí, pot mu smrdí neskutočne, a keď ide na wc tak to je biohazard .... hniloba smrdí veru že poriadne.
Skúste niekedy po raňajkách zjesť jedno jablko ... tak vám "vytrávi" do obeda, že na obed aj "koňa zjete". Prečo ? No lebo fermentačná zmes je pripravená na prácu.
Môžem sa mýliť, ale aspoň mne to takto dáva zmysel. Väčšinu som odsledoval na sebe a ľudoch okolo.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.