Peter MMXX 11.04.2024 13:30 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

Welt: Nemeckí politici vyzvali Scholza, aby zastavil pomoc Ukrajine 

Politici z okresného zhromaždenia Uckermark spolkovej krajiny Brandenbursko vyzvali nemeckého kancelára Olafa Scholza a predsedníčku Bundestagu Bärbel Basovú, aby zastavili dodávky zbraní ukrajinskej vláde. 

Informoval o tom „Welt“.

Výzvu podpísalo 32 z 51 poslancov okresného zhromaždenia.

⚡️Iniciátormi boli dvaja politici z opozičnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU), Wolfgang Banditt a Karina Dörk, no medzi signatármi sú zástupcovia rôznych strán vrátane Sociálnych demokratov (SPD), ktorí sú súčasťou vládnej koalície, Slobodnej demokratickej strany (FDP), „Die Linke“ a pravicovej „Alternatívy pre Nemecko“ (AfD).

„Píšeme vám s hlbokým znepokojením nad ďalšou eskaláciou vojny a s očakávaním prevzatia zodpovednosti za mierové riešenie namiesto ďalších presunov zbraní,“ píše sa v liste.

Autori výzvy obhajovali diplomatické riešenie ukrajinského konfliktu. Zároveň odsúdili Rusko a vyjadrili solidaritu s Ukrajinou.

„Dodávky zbraní neriešia konflikty a sú morálne neprijateľné, najmä vzhľadom na nemeckú históriu. Žiadame návrat k odmietnutiu Nemecka dodávať zbrane do oblastí vojny a krízy,“ napísali nemeckí politici.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article250938670/CDU-Politiker-fordern-Verhandlungen-mit-Russland-mit-Vertretern-von-AfD-und-Linken.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.