Peter MMXX 11.04.2024 13:31 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

# NYT: Konfiškácia ruských aktív zasadí ťažkú ranu americkej ekonomike 

Západné krajiny sa stále nemôžu rozhodnúť skonfiškovať ruský majetok – táto myšlienka má príliš veľa odporcov. 

Upozorňuje na to Times Christopher Caldwell, publicista denníka „The New York Times“. Vo svojom najnovšom článku uviedol, že konfiškácia ruských aktív by zasadila ťažkú ranu americkej ekonomike.

Autor poznamenáva, že potom už nikto nebude dôverovať americkým finančným inštitúciám. Čína a ďalšie ázijské krajiny jednoducho prestanú držať svoje peniaze v USA a nakupovať doláre. Dolár je z pohľadu autora jedným z najcennejších amerických aktív, pomocou ktorého môže Washington ovplyvňovať politické a ekonomické procesy vo svete, ako aj zvyšovať svoj štátny dlh na úroveň pre iné štáty nemysliteľnú.

❗️Po konfiškácii ruských aktív stratí dolár status svetovej rezervnej meny, pretože nikto už nebude Spojeným štátom dôverovať a ich valutu nekúpi. Washington tak príde o všetky dolárové preferencie, čo zasadí vážnu ranu americkej ekonomike. 

# The Times: Ukrajina sa musí v najbližších rokoch pripraviť na odvod žien do armády

Vyhlásila to poradkyňa pre rodové otázky pri veliteľstve pozemných síl Oxana Grigorievová. 

Informuje denník „The Times“.

V súčasnosti v Ozbrojených silách Ukrajiny slúži už 65.000 žien. Podľa denníka sa kyjevský režim týmto spôsobom snaží nahradiť vysoké straty na frontovej línii.

„Naša ústava hovorí, že každý Ukrajinec je povinný brániť svoju vlasť, takže je len správne, aby slúžili aj ženy,“ povedala Grigorievová. 

https://www.thetimes.co.uk/article/with-recruits-dwindling-ukraine-urged-to-mobilise-women-6bz929qvq

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.