Zora 16.04.2024 22:20 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

Zelené plány - vypínání plynu

10.4.24

Německo:

První větší německé město chce uzavřít plynovod. Zavádí tak zákon o vytápění od ministra hospodářství a ochrany klimatu Roberta Habecka (Zelení).

Město Augsburg chce postupné odstavení plynu dokončit do roku 2035. Nařizuje to příslušný německý zákon, píše list Bild. Augsburg ovšem svým obyvatelům nesdělil, čím mají topit, nemají se ale spoléhat na vodík. Podle listu město už odpovídající oznámení zaslalo stovkám společnostem.

V Česku a celé Evropské unii se kotle na plyn nebudou prodávat od roku 2029, už od příštího roku ale musí skončit jejich dotování, od roku 2027 mají být emise z vytápění zpoplatněny povolenkami.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HF669/zpravy-svet-nemecko-augsburg-vypnout-zemni-plyn

--

Už i Německu kolabuje rozvodná síť

16.4.24

Německo:

V Německu se děje to samé, co před pár měsíci v Holandsku.

Každému minimálně technicky vzdělanému člověku muselo být dopředu jasné, že povypínání VŠECH jaderných elektráren v zemi, omezování uhelných elektráren na straně jedné a masivní podpora bateriových aut a klimatizací na vytápění podobnou situaci dříve či později vyvolá.

Občasné zdroje elektřiny jako větrníky a solární panely situaci nezachrání.

Německá vláda dělá všechno proto, aby si Německo zničilo vlastní průmysl a je vidět, že se jim destrukce daří - už to přiznává i mainstream.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-prilis-mnoho-elektroaut-a-tepelnych-cerpadel-v-nemeckem-oranienburgu-kolabuje-elektricka-sit-40467966

Holandsko pred mesiacom:

V Utrechtu hrozí zákaz používání bateriových aut

17.3.24

Nizozemsko:

Situace s přetížením elektrické sítě dále graduje a hrozí zákaz nabíjecích bateriových aut. Zákaz nabíjení mezi 16 a 21 hod nestačí na stabilizaci sítě. Omezit bateriová auta se zdá být pořád přijatelnější než zakázat lidem vařit nebo topit.

Politici jsou naprosto odtržení od reality a prosazují řešení, aniž by se vůbec zamysleli nad jejich realizací. Třeby aby plánovali investice do rozvodné sítě a celou její rekonstrukci. Ještě před rokem vyhlásili tendr na 1000 nových nabíječek, které při dnešním stavu nebude možné k elektrorozvodné sítí připojit. Do centra Utrechtu je zakázáno jezdit auty se spalovacími motory, ale ty bateriové nebude kde nabíjet.

A u nás namísto toho tlačí bateriová vozítka dotacemi - zatím nám elektrorozvodná síť nehavaruje. V Holandsku už pokročili mnohem dále.

Zdroj: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nizozemska-elektricka-sit-se-dale-hrouti-v-utrechtu-nabijeni-aut-omezili-mozna-ho-zakazou-nebo-vykazou-z-mesta-elektromobily/


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.