Lin 21.04.2024 09:54 Zobraziť v diskusii

Re: Postup totálnej digitálnej kontroly


Milo povedal/-a: Novú techniku plánuje na monitorovanie nelegálnych smetísk vyskúšať starosta Rače Michal Drotován. V rámci Bratislavy je zatiaľ jediný.

Netuším, jaké máte na Slovensku poplatky za uložení odpadu, ale u nás v Čechách jsou dost nehorázné. Likvidace odpadu se vám pěkně prodraží a mám obavu, že si tou drahotou o černé skládky přímo říkáme.

Já nevím, ale vracíme se v čase, kdy si lidi hlavu nelámali, kam co vyhodí. Pracně se pak učili, že správné je odpad odevzdat na sběrná místa. Jenže to musejí být nejen dostupná, ale poplatek za uložení snesitelný.

Mám příběh svého syna, který doma upravoval, přestavoval, renovoval. A potřeboval se zbavit odpadu, mnohé tam leželo ještě po minulých majitelích. Zavolal si na "sběrný dvůr" (má ho na starosti firma, která zajišťuje likvidaci odpadu včetně vyvezení popelnic), aby si objednal kontejner. Paní úřednice mu ale vypočítala platbu za 4 kontejnery (prý se vše musí vytřídit) a úhradu ve výši cca 40 tis korun. Syn reagoval ironicky - "takže mě vyjde daleko levněji vyvézt to do lesa".... "jednak nemám na ty kontejnery ani místo a jednak požadovat 40 tisíc je přímo vybízení k černé skládce."

Takže - pokud to stejně máte i na Slovensku, drony nepomůžou. A myslím si, že lepší než investice do dronů by bylo snížení poplatků za odpad.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.