Zora 22.04.2024 08:54 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ


 V Gaze byl objeven masový hrob s těly bez hlavy a kůže a odstraněných orgánů.

21.4.24

Palestina:

Generální ředitel vládního informačního úřadu v Gaze Ismail Al-Thawabta uvedl, že týmy civilní obrany nalezly v masovém hrobě objeveném poblíž nemocnice Nasser v Chán Júnisu těla bez hlav a kůže a že některá z nich byla zbavena orgánů.

Podle Al-Džazíry vládní mediální úřad předpokládá, že izraelská armáda popravila v Násirově zdravotnickém komplexu 700 Palestinců a pohřbila je v masových hrobech. Týmy civilní obrany dosud nalezly v Chán Júnisu těla více než 190 Palestinců a další dva tisíce se pohřešují po stažení Izraele z několika oblastí pásma Gazy. Pátrací a vyprošťovací akce po dalších obětech pokračují.

Al-Thawabta rovněž vyzval k mezinárodnímu vyšetřování příčin rozkladu a vypařování těl /našiel sa z nich popol/ a zároveň k určení typu zbraní použitých při vyhlazování. Osud desítek lidí v Násirově zdravotnickém komplexu zůstává po stažení Izraele z Chán Júnisu neznámý.

Ničivá válka v Gaze pokračuje a Izrael je před Mezinárodním soudním dvorem obviněn z genocidy.

Zdroj: https://lemediaen442.fr/urgent-un-charnier-decouvert-a-gaza-avec-des-corps-sans-tete-sans-peau-et-depouilles-de-leurs-organes/


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.