Peter MMXX 23.04.2024 12:03 Zobraziť v diskusii

Re: Michail Chazin

„Zdá sa, že sa to začalo“: Putin porušil dohodu s mocnou skupinou v Rusku

Ruský prezident Vladimir Putin porušil svoju starú dohodu s predstaviteľmi stále dosť silnej skupiny v krajine.

Hovoril o tom ekonóm Michail Khazin, informuje DEITA.RU.

Expert počas vystúpenia v diskusnom klube Pravdy uviedol, že hlava štátu sa oslobodila od dodržiavania predchádzajúcich vnútroelitných dohôd, v rámci ktorých sa majetok všetkých ruských oligarchov považoval za nedotknuteľný.

Ako vysvetlil expert, stále niekoľko, no napriek tomu dosť citeľných a výrazných epizód deprivatizácie a znárodňovania veľkých priemyselných podnikov v prvých mesiacoch tohto roka už naznačuje zmenu v prístupe prezidenta.

Ako sa odborník domnieva, týmito jednotlivými príkladmi dáva ruský líder jasne najavo, že éra, keď sa predstavitelia veľkých ruských podnikov nemohli podieľať na rozvoji Ruska a nepracovali na posilňovaní jeho vnútorného potenciálu, sa skončila.

Teraz, ako vysvetlil Khazin, sa od všetkých oligarchov vyžaduje, aby sa priamo podieľali na živote krajiny, najmä každý potrebuje nejakým spôsobom posilniť svoju obranyschopnosť alebo zvýšiť úroveň našej nezávislosti a nezávislosti od Západu.

Dá sa to dosiahnuť výrobou potrebných produktov a účasťou na implementácii programu náhrady dovozu. Odteraz už oligarchovia nebudú môcť zostať ľahostajní, vysvetlil odborník. A čoskoro sa k nim táto myšlienka dostane čoraz presvedčivejšie.

„Zdá sa, že pohyb smerom k úplnému čisteniu elity v Rusku sa začal. Prebehne nielen medzi úradníkmi, ale aj medzi oligarchami. Všetci, ktorí nechcú nasledovať nový prezidentov kurz, stratia svoje postavenie a pozície,“ vysvetlil Khazin.

Zdroj: https://deita.ru/article/550564 © DEITA.RU

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.