Zora 25.04.2024 18:04 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Anglie

Chaos v ulicích Londýna: Zakrvácení koně probíhali centrem, sráželi se s chodci i auty

24. dubna 2024

Chaos v ulicích Londýna: Zakrvácení koně probíhali centrem, sráželi se s chodci i auty






Volně pobíhající koně ve středu ráno způsobili v centru Londýna chaos. Podle médií se srazili nejméně s pěti lidmi, došlo i k několika kontaktům s auty. Splašili se během každodenního ranního cvičení přehlídky jízdní gardy, uvedl britský web The Independent. Zvířata se podařilo odchytit.

Pět koní jízdní gardy ve středu pobíhalo v centru Londýna, zamířili i na Tower Bridge a Strand. Zvířata shodila své jezdce při každodenním cvičení ve Whitehallu a rozběhla se do ulic města.

Střetla se s několika vozidly včetně taxíku a dvoupatrového autobusu a k zemi srazila řadu pěších. „Lidé křičeli a běhali všude kolem,“ popsal jeden ze svědků. Proč se koně splašili, není jasné, informoval zpravodaj The Independent.

Podle londýnské záchranné služby se po kontaktu se zvířaty zranilo nejméně pět lidí na různých místech města. Jeden z vodičů poté, co se kůň srazil s taxíkem, sdělil britský deník The Telegraph. Svědci vypověděli, že po pádu ležel na zemi a sténal. „Tvrdě dopadl na silnici a křičel bolestí. Na autě pak byla vidět krev,“ řekl dělník, který pracoval pár metrů od incidentu u Buckinghamského paláce.

Ulici policisté uzavřeli a kolem zraněného muže postavili stan s modrou plachtou. Záchranáři dorazili na místo za méně než minutu, potvrdil mluvčí strážců zákona.

Koně policisté odchytili v ulici Aldwych. Z fotografií je patrné, že nejméně jedno ze zvířat utrpělo krvavé zranění po srážkách s auty.

--

Koně v Londýně vyděsili dělníci. Zvířata skončila v krvi, chtěli je uklidnit i kolemjdoucí

25. dubna 2024

Koně od krve, kteří ve středu ráno pobíhali centrem Londýna, byli odchyceni a podstoupili veterinární vyšetření. Ve městě se je snažili uklidnit i kolemjdoucí, informoval deník The Mirror. Zvířata se splašila po hlasitém dopadu betonového materiálu na nedaleké stavbě.

Sedm koní a šest vojáků z kavalérie ve středu absolvovali každodenní cvičení, když zvířata náhle vyděsila hlasitá rána – dělníci z přilehlé budovy shodili těžký stavební materiál, který dopadl nedaleko nich, popsal britský web The Mirror moment, kdy se mohutní lichokopytníci splašili.

Čtyři jezdci se neudrželi v sedle a koně zamířili do centra města. Během dvou hodin chaotického pobíhání zranili pět lidí, včetně tří vojáků-vodičů, kteří museli do nemocnice. Nikdo z nich nebyl ohrožen na životě.

Koně se asi po šestikilometrovém běhu podařilo odchytit a naložit do přepravníku, informoval deník The Daily Mail. Zraněná zvířata ošetřil veterinář a nyní jsou zpět v armádní stáji.

Na sociálních sítích kolují záběry, kdy se chodci snaží uklidnit koně po srážce s autobusem. Jedno ze zvířat si přivodilo zlomeninu levé nohy poté, co se střetlo s osobním automobilem. Incident mu způsobil i silné krvácení. Po zastavení už byla zvířata klidná a vyčkala do příjezdu policie.

Inspektor Myles Hilbery pochválil zásah silniční policie, který podle něj zabránil dalším škodám a utrpení koní. „Policejní konstáblové Hawesová a McKeown riskovali vlastní bezpečnost, aby zvířatům poskytli první pomoc,“ citoval ho The Daily Mail.

Další příslušníci zákona převzali řízení dopravy na rušné křižovatce, aby umožnili kolegům na motocyklech vytvořit koridor k armádním přepravkám pro zvířata. „V myšlenkách jsme s lidmi a koňmi, kteří byli při incidentu zraněni,“ dodal Hilbery.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.