Lin 25.04.2024 20:49 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Velmi zajímavé řešení etnického konfliktu na základce v Rusku.

Ve městě Batajsk v Rostovské oblasti v Rusku jsou migranti. Jsou zde Ukrajinci, Ázerbajdžánci, Arméni, Korejci, Jezídi - a není jich tu víc jak 10% obyvatelstva. A stalo se tam to, co známe i z našich škol, ovšem málokdy to nějak řešíme. V jedné třídě migrant začal terorizovat jak spolužáky, tak učitelku. Prostě - on je někdo, bude všechny bít, kdy se mu zachce a všechny je donutí pokleknout. Učitelka (ruštiny) mu oponovala, že jí je už 71 roků a nikdo jí dosud nedonutil klečet. Konflikt je na videu u článku.

A co se stalo? Za učitelku se postavila "ruská občina" (= ruská většinová komunita) a vše se řešilo dokonce za přítomnosti policie a státního zástupce. Proč?

Občina nejdříve oslovila rodiče násilníka - ale ti odmítli cokoliv dělat. Oslovila ředitele školy - ale ani ten si nechtěl pálit prsty. Pozvala tedy za přítomnosti státních orgánů na rozhovor jak násilníka, tak zástupce etnických menšin i ředitele školy. Učitelka velmi emotivně vysvětlila, že se přeci jeden národ nemůže povyšovat nad druhý! A žádala omluvu pro spolužáky - ne pro sebe, ale pro spolužáky.

https://rusvesna.su/news/1714061595

Právě kvůli tomu řešení sem zprávu dávám. Protože - mlčení a přehlížení, zvláště od učitelů a vedení školy, vždy vede jen ke zhoršení situace a ohrožení ostatních dětí, které může vygradovat do zločinu. No a samozřejmě - i zde, u tohoto případu, se ozývají hlasy, že "chudák migrant - vždyť je to dítě" - a že pedagožka si měla poradit jinak. Naštěstí našla podporu i u státních orgánů.

https://news.ru/society/novyj-etnicheskij-konflikt-pochemu-russkaya-obshina-osadila-shkolu-v-batajske/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.