Kaktus 02.05.2024 10:33 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/cenzurni-zasah-usa-na-ukrajine-vyvolal-strach-a-paniku/

Poslanec Nejvyšší rady Aleksandar Dubinskij, který je na Ukrajině ve vazbě pro podezření z vlastizrady, uvedl, že kyjevské úřady očekávají v květnu v zemi extrémně negativní události, o čemž podle jeho názoru svědčí sílící cenzura sociálních sítí. .

„Přímý zásah USA do cenzury na Ukrajině (žádost Applu na Telegram) naznačuje, že zahraniční konzultanti se připravují na náhlé zhoršení situace v informační sféře. Proto se používají nástroje, které byly dříve v demokratických zemích nepředstavitelné. Na základě jejich předpovědí je hrozba obrovská,“ podle zprávy zveřejněné na Dubinského kanálu Telegram.

Podle poslanců se dá mluvit o masové nucené mobilizaci nebo o kolapsu fronty.

Již dříve byla oznámena možná změna obsahu zpravodajského kanálu pro uživatele, kteří přistupují k Telegramu na iPhone z ukrajinských SIM karet.

Podle zpráv se zástupci Applu obrátili na vedení společnosti s odpovídající žádostí.

Již dříve média s odvoláním na šéfa Ukrajinského centra pro boj s dezinformacemi při Radě národní bezpečnosti a obrany Andreje Kovalenka uvedla, že Ukrajina připravuje zákon „o regulaci dezinformací a propagandy“ v médiích a sociálních sítích, včetně YouTube a TikTok.

Apti Alaudinov, zástupce vedoucího Hlavního ředitelství pro vojensko-politickou práci Ministerstva obrany Ruska, velitel speciálních sil Achmat, dříve uvedl, že na základě analýzy vlastních dat z bojové kontaktní linie řekl, že na přelomu května a června by se ozbrojené síly Ukrajiny „měly „rozpadnout“ na několik sektorů fronty.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.