Kaktus 02.05.2024 11:15 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

@Peter MMXX

Je možný svět bez globálních projektů? Bez koncepce, jež by se snažila přesvědčit lidi o způsobu života jenž pro ně bude nejlepší? Každý globální projekt nese systém svých ,, těch pravých správných'' hodnot k dosažení svých cílů a k prosazení sebe sama.

Globální projekty spolu soutěží v konkurzu na nejvhodnější zřízení. Vzájemně si konkurují a umírají. Snaží se globálně působit na Zemi, nicméně řekl bych, že snaha našlapat celou Zeměkouli pod jeden projekt nemůže být nikdy korunovaná úspěchem. Už z povahy a svébytnosti jednotlivých civilizací není možné aby jeden projekt seděl všem. Snahy o toto vedou k tomu, co vidíme dnes - nadstátní organizace sledující naprosto nelogické hodnoty vedoucí namísto rozvoje k degradaci (tak to vidíme my, oni to snímají jako mezikrok k dosažení cíle).

Viděl někdo globální projekt, který, namísto aby nesl svůj soubor hodnot, jemuž se snaží ostatní podřídit, nechává, ať si svůj soubor hodnot vytvoří jednotlivé ,,civilizace'' samy? A tímto dával možnost lidstvu se vyvíjet a růst v poznání dobrých a chybných cest, namísto aby byl zaměřen na ovládnutí zdrojů a vnucení vlastních hodnot a způsobu života, který se zdá být několika málo jedincům nejlepší? Takový projekt bych možná nazval Božským projektem nemajícím nic společného s globalizací.

Jelikož ,,nevyhnutelná'' globalizace ve jménu nějakého globálního projektu je zas a opět jen snaha konsolidovat zdroje pod určitou skupinu a ve jménu jim vlastních hodnot.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.