Milo 02.05.2024 23:41 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Snemovňa reprezentantov schválila návrh zákona na rozšírenie definície antisemitizmu

Snemovňa reprezentantov USA v stredu schválila legislatívu, ktorá stanovuje širšiu definíciu antisemitizmu pre ministerstvo školstva na presadzovanie antidiskriminačných zákonov, čo je najnovšia reakcia zákonodarcov na celonárodné študentské protestné hnutie proti vojne medzi Izraelom a Hamásom.

Návrh, ktorý prešiel v pomere 320-91 s určitou podporou oboch strán, by kodifikoval definíciu antisemitizmu Medzinárodnej aliancie pre pripomínanie holokaustu v hlave VI zákona o občianskych právach z roku 1964, federálneho antidiskriminačného zákona, ktorý zakazuje diskrimináciu na základe spoločného pôvodu, etnických charakteristík alebo národnostného pôvodu. Návrh teraz putuje do Senátu, kde je jeho osud neistý.

--

Predmetná definícia antisemitizmu podľa "Medzinárodnej aliancie pre pripomínanie holokaustu":

Na plenárnom zasadnutí 26. mája 2016 v Bukurešti sa rozhodlo:

prijať túto právne nezáväznú (viď. hore) pracovnú definíciu antisemitizmu:

"Antisemitizmus je určité vnímanie Židov, ktoré sa môže vyjadriť ako nenávisť voči Židom. Rétorické a fyzické prejavy antisemitizmu sú namierené proti židovským alebo nežidovským osobám a/alebo ich majetku, proti inštitúciám židovskej komunity a náboženským zariadeniam."

Príklady súčasného antisemitizmu vo verejnom živote, médiách, školách, na pracovisku a v náboženskej sfére môžu s prihliadnutím na celkový kontext zahŕňať okrem iného:

--


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.