Zora 04.05.2024 23:04 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

V Connecticutu demolují most, vzplála pod ním cisterna s benzínem

3.5.24

Cisterna, která vezla zhruba 32 tisíc litrů benzínu, vzplála ve čtvrtek ráno kolem 05:30 tamějšího času po srážce s dalšími třemi auty. „Žár z hořícího paliva poškodil most tak silně, že se bude muset zbourat. Demolice začne hned zítra ráno,“ řekl Lamont.

Doufá, že se dálnice otevře do pondělního rána. Už nynější nehoda způsobila obrovské dopravní komplikace a dlouhé kolony. Navíc Merritt Parkway, alternativní komunikaci v oblasti, nemohou nákladní auta využívat, protože podjezdy na této dálnici jsou příliš nízké, píše web televize ABC.

Výměna mostu, který patří k hlavní dopravní tepně města Norwalk s téměř 100 tisíci obyvateli, bude pravděpodobně trvat asi rok.

Harry Rilling, starosta blízkého města Norwalk, řekl, že školy zůstanou zavřené a není jasné, zda se v pondělí znovu otevřou. Vyzval místní zaměstnavatele, aby zvážili, zda lidem neumožní pracovat z domova, pokud je to možné. Lidé by měli využívat především příměstskou železnici MetroNorth.

I když mostu bylo méně než deset let, „poškození je vážné kvůli množství benzínu, který hořel přímo pod mostní konstrukcí. Ocel se začala přehřívat a kroutit“, řekl Garrett Eucalitto z ministerstva dopravy Connecticutu.

Nehoda připomíná loňský případ z Filadelfie, kdy na silnici I-95 řidič nákladního vozu převážejícího benzín ztratil nad vozidlem kontrolu a to začalo hořet, což zničilo část dálnice, připomíná agentura AP.

--

minuloročný prípad


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.