Milo 24.05.2024 12:36 Zobraziť v diskusii

Re: Atentát na Roberta Fica

Včera Pravda.sk priniesla "detaily rozhodnutia o väzbe":

Ćlánok je napísaný tak, že jeho autor či autorka by si ani v redakcii miestneho občasníka v Hornej Dolnej nezaslúžili písať oznamy o narodeniach. Otázkou je, kto autorom je - či ten zmätok vyrobila novinárka alebo súd. V každom prípade, ak bolo zadaním zahmliť a zamotať všetko, čo sa v počas konania odohralo, potom si svoju prácu niekto odviedol perfektne. Ako na to: premiešate obvinenia prokurátorky komentáre sudcu a výpovede obvineného tak, že sa nedá rozoznať, čo odkiaľ pochádza.

Tu je zhrnutie pod pôsobivým názvom "Prečítajte si, ako prebiehal útok". Po tomto nadpise nám bude všetkým určite všetko jasné.

(Odseky s odrážkou sú citáty z článku, tie bez odrážky sú moje poznámky.)

Z článku nevyplýva, či je to obvinenie alebo priznanie. Podľa použitých úvodzoviek tipujem na priznanie.

Ale: Mimoriadne zaujímavý je tu rozpor so zmanipulovaným "priznaním", ktoré "uniklo" v deň atentátu. Vtedy mu "vyśetrovateľ" "otázkou" - "A preto ste sa pred mesiacom rozhodol čo?" prisúdil mesačnú prípravu (Mimochodom, toto si nikto nevšimol? Že "priznanie" nevyslovil obvinený, ale pýtajúci sa agent, a že strelec vôbec nereagoval na túto otázku, ale naďalej pokračoval vo svojom zmätenom popise stavu médií? ). Zdá sa, že pôvodne vymyslený mesiac prípravy sa z nejakého dôvodu nehodí do príbehu - tak bol nahradený dvomi dňami.

Koho výpoveď je to? Asi 10? No, ale pri pohľade na

Ešte raz citujem túto pasáž aj z textu článku pred zhrnutím, aby sme vylúčili preklep: „V čase o 11:20 h. nasadol do vlastného auta a zobral so sebou zbraň a dva zásobníky, v každom zásobníku bolo asi 10 nábojov a šiel do Handlovej sám, kde prišiel asi okolo 12:20 h, pričom asi jednu hodinu čakal na námestí na to, že vláda vyjde z kultúrneho domu,“ píše sa v uznesení.

Porovnajte s časovým údajom v ďalších bodoch. Teda na námestí čakal (nie však pred Domom kultúry) od 12.20 asi hodinu , teda do asi 13:20. A od 13:20 do 14:35 bol kde? Či len súd nevie rátať a je mu vcelku jedno, či hodina alebo dve? Každopádne, 14.35 mal prísť pred Dom kultúry, asi o tri minúty vyšiel Robert Fico a o ďalšiu minútu už bol strelec zadržaný.

Zase: V súvislosti s predchádzajúcim a nasledujúcim časovým údajom o čase zadržania, mal obvinený pozoruhodný cit pre správny moment. Odkiaľ vedel, že práve o tri minúty Fico vyjde von z Domu kultúry? A že príde k zátarasám? (Na čo tam zátarasy boli?) Čo ak by Fico vyšiel o 5 minút skôr? Čo ak by sa rozhodol ísť na obed a nie potriasať ruku ľuďom, ktorí tam stáli už aj ráno (článok). Predtým bola tlačovka, čas, kedy sa treba postaviť pred vchod nebol vopred stanovený. Bolo treba byť trpezlivý. A on si tam, nenávistník zradikalizovaný, príde presne 3 minúty pred Ficovým príchodom, stojí za ohradou, na kośeli pripnutý akýsi prístroj, pozerá raz tam, raz onam, nesledujeobjekt jeho nenávisti a otočí sa a začne strieľať, až ked mu tučnokrký pán vydá pokyn?

Koho výpoveď je to? Prokurátorky či obvineného?

Trikrát, štyrikrát, päťkrát? Pôvodné výpovede hovorili o trochvaž štyroch výstreloch. Na videu ich je však päť. Teda, presnejšie, v jeho zvukovej stope.

Je vám už vśetko jasné? Aspoň kto čo tvrdí? Mne nie. Pretože to byť jasné nemá. Ale nakoniec aj tak nie je dôležité, kto fyzickú akciu a nasledovnú dezinformačnú kampaň zbabral. Psyop sa rozbieha napriek tomu, správcovia kolónie cítia byť na koni:

Bude tu nulová tolerancia na nenávisť, vyhlásil Šutaj Eštok. Polícia preveruje 153 statusov na sociálnych sieťach.

A "nový mainstream" robí to isté, čo robil starý mainstream. Propagandu:

a prikladá polienka:


To sú tí dobrí novinári, tí naši, tí sú s nami ?

--

Tu celý článok:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/711180-atentat-na-fica-detaily-rozhodnutia-cintula-svoj-cin-planoval-trafil-by-aj-slepy-povedal-pripravene-mal-dva-zasobniky/

Táto stránka je náhľadom príspevku Kriticko-spoločenského bloku.Viac o bloku.