jardob 21.07.2022 22:28 Zobraziť v diskusii

Re: Chov zvierat - etické aspekty, konzumácia živočíšnej potravy

Tiež mi napadla spojitosť s (ne)plodnosťou a tým, že chudobní ľudia pred sto a viac rokmi nemali možnosť jesť mäso. Ale na druhú stranu, aj chudobní ľudia mali prístup k mlieku a syrom. A práve v nich je jeden z prístupov k živočíšnym tukom.

@Atom, ja som to pochopil tak, že nejde o príjem živočíšnych bielkovín, ale dôležitý je príjem živočíšnych tukov... To je kľúčové aj pre plodnosť. Je veľa druhov cholesterolu, mnohé z nich majú dôležitú funkciu v mozgu a z iných sa vraj tvorí testosteron, mužský hormón.

Inak ten výskum dr. Price je naozaj unikátny, skúmal pôvodné kmene nezasiahnuté civilizáciou. Svojho času sme o tom na levanete diskustovali.
http://leva-net.webnode.cz/products/moderni-strava-bileho-muze/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.