jardob 21.07.2022 22:46 Zobraziť v diskusii

Re: Chov zvierat - etické aspekty, konzumácia živočíšnej potravy

Inak existuje taká kniha od doktora Henry Bielera "V potravě je lék". Ja som to nečítal, čítal to môj otec, a on mi hovoril o niektorých veciach v tej knihe. Okrem iného tam spomínal aj rozdiel medzi surovým a vareným mäsom. Varené vraj obsahuje hydrofóbne bielkoviny a surové mäso hydrofilné bielkoviny. Údajne je surové mäso lepšie stráviteľné, ale samozrejme pokus o prechod na surové mäso nebude jednoduchý. Spočiatku to žalúdok aj odmietne a vyvráti. Ale neskôr sa prispôsobí. Varené mäso je chutnejšie, v tom je jeho skrytý magnetizmus pre ľudí.
Problémom surového mäsa sú parazity. To je jediná vec, kvôli ktorej by som do ničoho podobného nešiel. A ani zvieratá si s tým extra nevedia poradiť. Divoké zvieratá sú plné parazitov a prežívajú len tie najsilnejšie a najodolnejšie jedince. Ľudia asi tak žiť nechcú. Medvede žerú lososy, z ktorých dostanú pásomnice, a tie im občas trčia aj zo zadku (videl som v dokumentárnych seriáloch), a zbavia sa ich počas zimného spánku, keď spia a hladujú, a pásomnice pokapú. Takže to je hlavný dôvod, prečo nie je surové mäso bežné v civilizovanej spoločnosti. Znamenalo by to zbytočné problémy. Ale tieto problémy môže získať aj z neumytej zeleniny od farmára, ktorý hnojí zeleninu kadečím.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.