jardob 22.07.2022 23:12 Zobraziť v diskusii

Re: Chov zvierat - etické aspekty, konzumácia živočíšnej potravy

@Sonice povedal/-a:

@jardob povedal/-a:

Problémom surového mäsa sú parazity. To je jediná vec, kvôli ktorej by som do ničoho podobného nešiel.

klobása aj slanina je surové mäso (len konzervované a sušené, ale neprešlo tepelnou úpravou - a to je základ slovenskej kuchyne) , tatarák, rôzne šunky prošutoveho typu, bifteky polokrvavé a krvavé. Jedávame to úplne bežne :)

Mne osobne chutí slanina aj klobása len pečená. Surové mäso nejem. Ale na druhú stranu, ak ide o domestifikovaný chov, tak tam je to riziko parazitov výrazne nižšie. Svine mávajú hlísty v črevách, a svinské črevá sa čistia a umývajú pred ďalším použitím. U domácich zvierať sa nezvyknú vyskytovať parazity ako svalovec, ktorý sa nachádza vo svalovine a tam spôsobuje bolestivé zápalové procesy. Divá zver ich môže mať a klobásy z diviny sú riskantné.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.